top of page
  • Robin

Met spanning op de werkvloer

Hi lieve zorgmedewerker,


Heb je het soms zwaar op je stage- of werkplek? Kreeg je kritiek van je werkbegeleider terwijl je zo hard je best deed? Of komt al het (school-)werk op je af? Been there, done that.


Toen ik net begon met mijn opleiding tot verpleegkundige zat ik vaak met zweethandjes in de bus naar stage. Ik vond het leuk, maar ervoer ook heel veel druk, want je werkt immers met ‘echte’ mensen dus je wil het graag goed doen. Soms maakte ik een beoordelingsgesprek of een handeling die ik moest uitvoeren zo groot in mijn hoofd, dat ik het bleef uitstellen en er zo erg tegenop zag dat ik er buikpijn van kreeg. Wat ik ook lastig vond was dat er weinig leeftijdgenoten in de zorg zaten, waardoor ik me soms niet begrepen voelde als ik het op een feestje niet laat wilde maken, omdat er weer veel van mij werd verwacht met mijn wisseldiensten. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel was groot en nu kan ik dat omarmen en zie ik dat als een kracht.


Ik wil je laten weten dat ik denk dat we allemaal wel door zo’n fase zijn gegaan en nog steeds wel eens gaan. Ik ben al jaren afgestudeerd en onlangs van afdeling geswitcht binnen het ziekenhuis waar ik werk, en ook dat is weer wennen. Een nieuw specialisme, een nieuw team, weer je plekje vinden. Het hoort er allemaal bij, maar het wordt makkelijker, echt. Spreek je uit, want dat lucht op en zorgt vaak voor herkenning.


Als je een lastige dag hebt, onthoud dan wat jouw werk zo mooi maakt voor jou en wees niet te hard voor jezelf. Het hoeft niet elke dag een goede dag te zijn. Laat het maar even gebeuren en zorg extra goed voor jezelf.


En mocht je ooit even je hart willen luchten, wees niet bang om ons een berichtje te sturen! 😊 #verpleegkunde#verpleging#zorg#verzorgende#verpleegkundige#ziekenhuis


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page